Festival Internacional Dixieland de Tarragona 2016

  • -

Festival Internacional Dixieland de Tarragona 2016

“Geni Barry”

Dijous 17 març, a les 20 h.

Concert: Xavi de la Salud & Geni Barry Quartet
HOMENATGE ALS GRANS DEL JAZZ
Lloc: Teatre el Magatzem- Cooperativa Obrera Tarraconense

Xavi de la Salud, trompeta /flugelhorn
Geni Barry, vibràfon /glopenspiel
Joan Monné, piano
Tom Waburton, contrabaix
Aldo Caviglia, bateria

Homenatge als grans del Jazz, vol ser un recorregut- homenatge a través de les seves grans figures i otorgant-li nova sonoritat, ben viva i enèrgica. Reconeixerem a: Miles Davis, Freddie Hubbard, Charles Mingus, Bobby Hutcherson, Tete Montoliu, Toots Thielemans, Joe Henderson.

Xavi de la Salud i Geni Barry s’han ajuntat per interpretar stàndards de grans mestres del Jazz. La seva amistat ha deparat en un acoblament musical, adaptant per ells mateixos les peces que tocaran. El contrast entre les formes d’un i l’altre, a l’estil Bobby Hutcherson d’en Geni i al de Chet Baquer d’en Xavi sorprendrà pels canvis de ritme, combinant melodies lentes amb ritmes delirants, convertint l’actuació en una descàrrega d’energia.

Geni Barry considerat el millor vibrafonista de la península i Xavi de la Salud gran i cada vegada més reconegut trompetista estaran acompanyats pels tres músics destacats professionals en cada un dels seus instruments. De manera còmplice, tots dos inventen nous ritmes dalt de l’escenari, tot i que també han trobat un lloc per a què piano, contrabaix i bateria puguin esdevenir solistes protagonistes.